Steelwrist AB ontwikkeld, fabriceert en verkoopt tiltrotators, snelwissels, accessoires hiervoor en uitrustingsstukken voor graafmachines en graaflaadcombinatie’s. Sinds 1 december 2015 is Bouwmachines midden Nederland dealer van Steelwrist AB.

Een scherpe focus op robuuste en moderne producten gecombineerd met een goede aftersales wordt duidelijk gewaardeerd door onze almaar groeiende klantenkring.

Steelwrist AB is opgericht in 2005 maar de geschiedenis van de tiltrotator gaat terug naar de beginjaren ’80. Vandaag is Steelwrist de snelstgroeiende fabrikant van tiltrotators en snelwissels ter wereld. We blijven marktaandeel veroveren in vrijwel alle markten waar we opereren.

De ongekende veelzijdigheid en productiviteit worden bereikt door een aantal producteigenschappen die zorgen voor echte “earthmoving efficiency”.

Key product features:

  • 45° kantelhoek – meer mogelijkheden en minder machinebewegingen

  • Lage opbouwhoogte en een  laag  gewicht – dankzij een combinatie van gietstaal en een frameconstructie geeft de Steelwrist tiltrotator u een optimale graaf-geometrie en een lager brandstofverbruik.

  • Dubbel werkende kantelcilinders – altijd een hoog kantelmoment beschikbaar voor kantelen tijdens graven en efficïent gebruik van palletvorken.

  • High flow zes-kanaals doorvoer voor gebruik van gereedschappen onder de tiltrotator.

  • Vet gesmeerde en gietstalen wormwiel overbrenging geeft minder kans op storing en een lange levensduur.

  • Optionele grijpercassette met een vier-vinger grijper.

Moderne product-range

We hebben onze productrange in de jaren 2000 tot 2005 ontwikkeld. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven alle belangrijke ontwikkelingen op tiltrotator gebied in de laatste vijftien jaar nauwkeurig te bestuderen en deze toe te passen in ons ontwerp. Dit betekent dat wij een betere productindeling hanteren in vergelijk met alternatieve merken ten opzichte van het graafmachine gewicht.

Het resultaat hiervan is dat wij u een krachtiger tiltrotator kunnen bieden die vaak minder weegt. Minder kilo’s staat garant voor betere graafeigenschappen met minder brandstofverbruik. Dag in, dag uit, maand na maand, jaar na jaar.

Steelwrist focust op ontwikkeling

We focussen ons continu op het behouden van ons technologisch leiderschap en het bieden van optimale mogelijkheden als farikant van hoogstaande draaikantelstukken en snelwissels. (dit in plaats van alleen maar te kijken naar ons eigen productieproces.) Wanneer wij zouden moeten kiezen tussen een “one size fits all” oplossing of een alternatief dan zullen wij altijd kiezen voor de optie die de eindgebruiker het meeste oplevert.

Daarom steken wij zoveel tijd en energie in al die details die zorgen voor een efficïenter brandstofverbruik, meer flexibiliteit en de beste graafgeometrie.

Voeg hieraantoe onze besturingssystemen, snelwissels en uitrustingsstukken en ook u wordt een kei in Earthmoving Efficiency!

Drie kernwaarden die samen met ons businessplan en ons kwaliteits- en milieubeleid ons helpen om prioriteiten te stellen ins onze dagelijkse bezigheden. Dit zijn de leidraden waarlangs we werken. Ook bepalen zij de omgang met klanten, leveranciers en werknemers.

Responsiviteit

We zijn responsief en luisteren aktief naar onze klanten. We stellen vragen zodat we begrijpen wat onze klanten bedoelen en proberen altijd helder te zijn in onze communicatie.

In de praktijk betekent dit dat we actief vragen om feedback en open staan voor goede suggesties vanuit klantenkring, leveranciers en werknemers.

Eenvoud

Wanneer iets eenvoudiger kan, dan is het onze taak om het ook eenvoudiger te maken.

We streven er dan ook naar om al onze producten en procedures zo simpel mogelijk te houden.

Snelheid

We streven ernaar onze responstijd te verkorten wanneer we bezig zijn met klanteninteractie zoals het uitbrengen van offertes, technische ondersteuning geven of het brengen van service-bezoeken.

Als organisatie willen we snel leren en zodoende onze voorsprong behouden.

In ons dagelijks werk betekent dit dat we bereikbaar zijn wanneer de klant ons nodig heeft en dat we de benodigde onderdelen en uitrustingsstukken op korte termijn leveren.