ITR is een leverancier van rijwerken en onderdelen. Sinds 1 maart 2014 is Bouwmachines Midden Nederland partner van ITR en kunnen wij uw machine voorzien van een nieuw rijwerk.

USCO (waarvan ITR Benelux een onderdeel is) werd in 1989 opgericht als handelsonderneming gespecialiseerd in onderdelen voor Caterpillar-machines. In 1994 werden de eerste stappen gezet om de huidige uitgebreide productie- en distributiegroep te vormen: een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van onderdelen voor grondverzetmachines.

Na overname van ITR, begon USCO met de productie van een verscheidenheid aan reparatieonderdelen, ook onder de merknaam ITR. De groei van de onderneming en die van het ITR-merk verliepen parallel.

Het verwerven van nieuwe productie- en distributiebedrijven in een aantal van de belangrijkste markten resulteerde in een duidelijke en gestage uitbreiding van het productassortiment.

Tegelijkertijd richtte USCO zich sterk op logistiek en distributiefactoren om meer logische manieren van de technische reorganisatie, productie en lokalisatie te realiseren.

USCO is in feite uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van onderstelonderdelen voor grondverzetmachines door de productie van onderstellen in Zuid-Korea en China te concentreren, het doen van investeringen en het opbouwen van bedrijfsstructuren die ervoor moeten zorgen dat zijn producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

De distributiebedrijven die vandaag de dag een essentieel onderdeel van de groep vormen, zijn bepalend voor de verdere ontwikkeling.

De groep

De huidige groepsstructuur is het resultaat van continu marktonderzoek, het goed in de gaten houden van de ontwikkelingen in de markt en eisen van de klant, evenals het streven naar een rol als sterke, doelgerichte aanwezigheid in het veld. De oprichting van distributiestructuren in de kerngebieden van de beoogde markten maakt een efficiënte verdeling van het assortiment over een groot gebied mogelijk. Dit optimaliseert levertijden en kosten: factoren die in toenemende mate bepalend zijn voor het aanbieden van concurrerende prijzen en een aftersalesservice van hoge kwaliteit.

Meer informatie over ITR